:. FILMARI DIGITALE

:. POZE NUNTI

   

Menu

:.

Oferta Poze Nunti

:.

Oferta Filmari Digitale

:.

Sfaturi Nunti

:.

Copiere&Transfer

:.

Galerie Poze Nunti

 

Parteneri

:.

imaginidigitale.ro

- laborator foto digital, produse foto si accesorii

:.

filmaridigitale.ro

- filmari la nunti cu pana la trei camere video digitale

Cum alegeti un cameraman potrivit?

   Cameramanul sa se ocupe numai de filmare. Nu va lasati pacaliti de cei care va promit ca va vor face si fotografii. Nu vor face bine nici una, nici cealalta. Cameramanul care cu o mana tine camera video si cu o mana aparatul de fotografiat este cel mai periculos. Fotografia are alte cerinte si daca vreti sa aveti si poze bune, mai bine mai angajati in plus un fotograf specializat in nunti.

   Este de preferat sa alegeti un cameraman cu camera video digitala. Veti putea primi materialul filmat pe CD-uri sau DVD-uri, care sunt suporturi care se pot copia usor, fara mari costuri. Daca filmeaza in format miniDV cereti sa va faca si transpunerea pe CD, DVD. Camerele video digitale au rezolutie mult mai buna, claritate, functii utile. Nu apelati la cei care mai trag pe casete VHS.
    Daca va puteti permite (financiar) cereti sa vi se faca si montaj. Sa presupunem ca veti avea 5-6 ore de material brut filmat de la nunta dvs. De cate ori credeti ca veti avea rabdarea sa-l vedeti? Probabil ca o singura data. Ati fi in stare sa priviti atatea ore la un film artistic? Pai cred ca vi s-ar parea obositor, desi filmul artistic are actiune, faze interesante. Filmul nuntii dvs. vi se va parea groaznic de plictisitor dupa o prima vizionare. Cand vor veni prieteni pe la dvs. si veti dori sa le puneti filmul, veti sta numai cu degetul apasat pe butonul FastForward. Solutia este sa cereti ca filmul sa fie montat. 30-45 de minute de film ar trebui sa "prinda" tot ce a fost interesant la nunta dvs, se pot pune generice si coloana sonora. Va fi mai scump, dar merita, va fi un film usor de vizionat, placut.
    Stabiliti ce momente trebuie sa surprinda. Intrebati daca are camera de rezerva. Este putin probabil ca in timpul nuntii camera sa se defecteze, dar daca totusi aveti ghinion, cameramanul trebuie sa aibe o camera de rezerva si sa nu va rateze nunta.

   Preturile variaza in functie de numarul de ore filmate, de aducerea de lumini aditionale, de priceperea cameramanului, de performantele camerei, de munca ulterioara (montaj, transpunere pe CD/DVD, caseta VHS...). Luati in considerare ca oricine cere sub 125 Euro vrea sa va pacaleasca, sau este slab profesionist. O filmare de calitate (pe format digital), cu lumini aditionale, cateva ore de material brut este in jur de 200-300 Euro. Pentru montaj preturile variaza cel mai mult, doar este vorba de munca de postprocesare. Unii cer 30-40 Euro pentru un montaj de 3 ore, altii cer 150-300 Euro pentru un montaj de 30-40 minute. Tineti cont de faptul ca pentru montajul unui film mai scurt (30-45 minute) este nevoie de munca si pricepere mai multa. In final, ganditi-va ca nu veti realiza ca filmarea este de slaba calitate decat dupa ce faptul va fi consumat.

Va recomandam:

             www.filmaridigitale.ro
 
© 2005 Toate drepturile rezervate. GGM TRUST SRL.