algoritm google 2021

Google anunță un nou algoritm de clasificare "experiența paginilor" pentru 2021

Google a anunțat un nou algoritm de clasificare care va fi transmis în direct în 2021. Noul algoritm de clasificare se concentrează pe o bună experiență de utilizare. Dacă experiența utilizatorului nu este bună, site-urile web nu vor fi clasificate la fel de mult ca în prezent.

Ce este experiența paginii?

Algoritmul de experiență a paginii încearcă să înțeleagă modul în care vizitatorii site-ului percep o pagină web: cât de repede se încarcă, cât de bine este afișată pagina pe telefoanele mobile, sunt afișate anunțurile pe pagină etc.

Noul algoritm de experiență a paginii utilizează factorii de clasificare Google existenți. De exemplu, actualizarea vitezei paginii, actualizarea prietenoasă cu dispozitivele mobile, actualizarea interstițiale și actualizarea HTTPS fac parte din noul algoritm. Google este de gând să rafina măsurătorile care se ocupă cu uzabilitate și viteză.

algoritm google 2021 - by ggmtrust


Care sunt semnele vitale de bază la un website?

Anunțul Google explică, de asemenea, semnele vitale de bază la un website. Acestea sunt un set de măsurători din lumea reală, centrate pe utilizator, care cuantifică aspectele cheie ale experienței utilizatorului. Acestea măsoară dimensiunile uzabilității web, cum ar fi timpul de încărcare, interactivitatea și stabilitatea conținutului pe măsură ce se încarcă (astfel încât să nu atingeți accidental butonul respectiv atunci când se deplasează sub deget).

Acestea sunt măsurătorile de bază web vitals:

Cea mai mare culoare datorata (LCP): cât de repede se încarcă o pagină web. LCP ar trebui să apară în termen de 2,5 secunde de la prima pornire a paginii de încărcare. Prima întârziere de intrare (FID): cât de repede utilizatorii pot interacționa cu o pagină. Paginile ar trebui să aibă un FID de mai puțin de 100 milisecunde. Deplasarea cumulată a aspectului (CLS): stabilitatea vizuală a unei pagini (butoane de sărituri, etc.). Paginile ar trebui să mențină un CLS mai mic de 0,1. În plus, o pagină web ar trebui să funcționeze pe dispozitive mobile, nu ar trebui să conțină conținut rău intenționat sau înșelător, nu ar trebui să conțină interstițiale intruzive și ar trebui să fie servere prin HTTPS.

Când va fi transmisă această actualizare în direct?

Potrivit Google, modificările clasamentului nu vor avea loc înainte de anul viitor, iar Google va oferi un preaviz de cel puțin șase luni înainte de a fi lansate. Nu este nevoie imediată să se ia măsuri.

Conținutul bun va fi în continuare cel mai important factor de clasificare: "În timp ce toate componentele experienței paginii sunt importante, vom prioritiza paginile cu cele mai bune informații în general, chiar dacă unele aspecte ale experienței paginii sunt sub asteptari. O experiență bună de pagină nu trece peste a avea conținut foarte bun, relevant. Cu toate acestea, în cazurile în care există mai multe pagini care au conținut similar, experiența paginii devine mult mai importantă pentru vizibilitatea în Căutare."

Tot ceea ce se intampla in viata ta se intampla pentru ca este atras de tine.

ContactContact
start typing and press enter to search